Псориазис: снимки, симптоми и лечение при възрастни, причини за възникване

При пациенти симптомите на псориазис им донесе значителен дискомфорт и влошава качеството на живот. Болестта ще напредва, ако не започне мощна терапия. Лечение при възрастни включва прилагането на системна терапия за подобряване на здравословното състояние на пациентите.

Псориазис

Симптоми и лечение на псориазис при възрастни

Проявите на псориазис по кожата се различават в зависимост от стадия на протичане на заболяването. Симптомите на псориазис при възрастни в начален етап се появяват само в някои места на местно ниво. Външно розови петна с гладка блестяща повърхност, обаче съвсем скоро се появяват рядко розов или червеникав оттенък. Скоро на повърхността на папули покрива скалите и пустулами, а пустулезный псориазис не е еднороден по своята дебелина. Ако лечението в началния етап не се сервира, а след това болните изпитват влошаване на заболяването.

Симптомите на псориазис на тялото стават все по-видими, повърхността на кожата става оточни. Появата на силен сърбеж кара пациентите да върже на кожата, което още повече утежнява рамките на заболяването. Поради заболявания на кръвоносните съдове на рани по кожата са много зле, за да се лекува, постоянно кървят. Върху тях се образуват характерни псориатические плака.

Третият етап от развитието на патология е придружено от влошаване на състоянието на кожата покрива. Кожата на мястото на увреждане алинея, симптоми на псориазис придобиват ясни граници. Пациенти донимает силно усещане за парене и сърбеж.

Лечение на псориазис при възрастни трябва да се започне в ранен стадий. Терапията трябва да разреши няколко задачи:

  • премахване на характерната симптомите на това заболяване;
  • облекчаване на възпаление на кожата;
  • придаване на естетичен вид на кожата, премахване на психически дискомфорт.

Лечение на псориазис на тялото предполага по-продължителната терапия, в рамките на която на пациентите се предписват различни лекарства. На първо място се предписват антихистаминови лекарства, успокоителни лекарства, нестероидни противовъзпалителни средства. За пречистване на организма се прилагат сорбенти, ферментативные средства. За усилване на ефекта се назначава физиотерапевтическое лечение. Прогноза за лечение при постигане на продължителна ремисия може да се счита за благоприятно.

Псориазис на ставите: симптоми и лечение

Псориазис на ставите по-различно се наричат псориатичен артрит. Патология се характеризира с типичните кожни промени – кожата се появяват петна. Възможно е появата на белези, външно приличат на pockmarks. В района на малките стави на ръцете, краката, пръстите на краката – забележим пигментация. Псориатические плаки могат да бъдат съвсем малка по размер, те обикновено са разположени в областта на кожата на главата, на колене, краката, лактите и предмишницата.

Типични симптоми на псориазис ставите – подуване и болезненост в областта на ръцете, на краката, на локтевых ставите, коленете. В някои случаи процесът засяга само една става, но понякога пациентите са обсебени двустранно псориатическим артрит. Външно симптоми на псориазис ставите могат да ревматоиден артрит, което създава трудности в диагностиката. Ако болестта засяга гръбначния стълб, на фона на развитието на патология може да се появи спондилоартроз.

Псориазис на главата

Лечение на псориазис на ставите винаги е комплексно – лекар е различен-планиран програма на лечение, която има като физиотерапевтическое лечение, така и лекарствена терапия, ЛФК. За облекчаване на възпалението се използват нестероидни противовъзпалителни медикаменти, а с цел нормализиране на състоянието на кожата се прилагат анти-псориатические кремове, мазила, лосиони. В тежко състояние, медицина има в арсенала си глюкокортикостероиды и имунномодулиращи лекарства.

Псориазис на ръцете

Според статистиката, всеки трети пациент има симптоми на псориазис на ръцете. Псориазис на ръцете засяга не само от четка, но и локтевые пречупване, китките са засегнати пръстите на ръцете и ноктите. Тежестта на заболяването се определя в зависимост от степента на поражения на кожната покривка. Симптомите на псориазис на ръцете протича доста трудно, тъй като се лекува ладонно-плантарна псориазис далеч не е толкова просто – именно в тези места, той най-трудно се поддава на терапия.

Признаци на заболяване на ръцете покрие не просто – кожа тук е доста тънка, а псориатические плаки са видими с невъоръжено око. Началната фаза се проявява само появата на светли и розови петна по кожата, подобни по външен вид и с белези от ожегов, но скоро, на тези места, започват да се появяват кафяво – плака. Псориазис на крака, като псориазис на ръцете, също така има подобни симптоми.

Лечение на псориазис на ръцете изглежда трудна задача, тъй като не кожата не винаги е адекватно да реагира на прилагане на лекарства – плаки могат да не си отиде, и кожата остава резистентной до назначаемой терапия. В този случай лекарите се опитват да вземете най-ефективното лечение при деца и възможно средство за възрастни, за да се постигне дълъг период на ремисия. Лечение и профилактика на псориазис на кожата на ръцете е основна задача в борбата с болестта.

Псориазис на кожата на главата

Симптомите на псориазис на главата да не забележите, че не може, въпреки това, че главата е покрита с космените покривка. Заболяване на кожата на главата също протича циклично с периоди на подобрение и на влошаване на заболяването. Симптоми на псориазис на скалпа започват с лек сърбеж, който се засилва, а при допир до главата на пациентите усещат неравностите по кожата и характерните корички.

Псориазис на ръцете

Начинът на кожата на главата, в близост може да се види дори и за гъста коса причини за появата на псориазис и неговите симптоми – типичните розови петна с създадени кора. Псориазис при грудничков могат да бъдат объркани с дерматит новородени, затова се нуждаят от компетентна диференциална диагноза.

Петната са различни по своята дебелина, външен вид и размер. Има корички, които се сгъстява, беля и покажат под нежната кожа, отделяне на кръв при най-малкото проникване или повреда. При мулти-бляшках симптоми на псориазис при мъжете могат да бъдат допълнени от появата на пърхот.

Лечение на псориазис на кожата на главата се извършва шампоани. Изработват се специални препарати с кетоконазолом, с добавянето на една муха, които притежават противозудным и противовъзпалителни свойства. Лечение на псориазис при мъжете с плешивост се провежда кремове и лосиони.