Симптомите на псориазис

Вече достатъчно се е разпространил е възпалително заболяване на кожата, разстройство, като псориазис, за него още по-активно започнаха да обръщат внимание на лекари, клинични изследователи и учени. Над 4% от хората на света настъпва на страданията от него. Но за да знаете всичко за псориазис и неговото лечение трябва да се проучи цялостната картина на тази патология, да се разбере, доколко тя е хронична, както и има ли начини за отстраняването му. Когато ясно се знае симптомите и лечението, тогава по-лесно да ги вземат на пациента по време на лекарските консултации.

симптомите на псориазис

Общата картина – всичко за псориазис накратко

Псориазис – това е възпаление на кожата покрива с най-силният сърбеж и типични табели, папулами червен цвят, които имат свойството на кожата да люспести образование, се спука, да се превърне в раната, нагноения и има ярко очерченные огнища на зони на поражение. Все още могат да наричат това явление "чешуйчатым лишаваме". Името на този хвори има своето значение, служащее отражение на характерните й признаци. В превод от престъпници. "psora" думата означава – "сърбеж", а с английски език. – "краста", което изцяло потвърждава характерность дразнене на кожата покрива. При такива явления не само своите симптоми, но също така и разновидности на деня и дори собствената си статистика.

Какво представлява патология

Прекомерна сухота на кожата и желанието непрестанно да се почеше – това са първите сигнали за опасност. Люспести тения може визуално да се определи без затруднение по характерната черта. Повече информация за тения можете да намерите в едноименната секция.

Общо описание поражението на телесна покривка, както следва:

 • сухота на кожата по-горе норми;
 • парчета люспи по ръбовете леко повдигната над повърхността на покритие;
 • плат изумени така, сякаш разлили червен восък по тялото и той стоеше;
 • сърбеж, парене и температурата постоянно съпътстват болестно състояние;
 • дрехи обличане е изключително болезнено и неприятно;
 • от рани също се празнува на неприятна миризма на сяра, особено при напреднали случаи;
 • често се появяват кожни лезии точно в местата на сгъване, гънки или честото триене на облекло за тялото.

Общо неразположение винаги придружава болния, той не може да спи нормално, да работят и дори да се измие. Всеки псориазис симптоми ще покаже еднакво червени петна, които непрестанно са сърбеж и болка. Когато един огромен тежки случаи кожата се напуква, появяват рани, сълзене кръв, а понякога се образуват абсцеси. Понякога рани могат да се появят точка, а понякога обхваща по-широка площ. Червени възпаление – това е знак, че активността на лимфоцитите, кератиноцитов или макрофагите избыточна.

Колко е заразна, псориазис

Ако причините и крайните методи на лечение на кожна дисфункция до края все още не е идентифициран от експерти, а след това го изгони и освобождаване от отговорност на инфекциозни нозологични единици – вече точно. Много е проведено проучване по темата и е установено, че псориазис съвсем не се предава от човек на човек по никакъв начин. Изключение може да бъде, вярно е, че генетично предразположение. Затова, когато д-р разкрива псориазис, симптоми и лечение, той винаги е длъжен да предупреди пациента за това, че болестта не е заразна. И дори и при преливане на кръв не са открити никакви ексцесии заразяване.

видове псориазис

7 вида болезнено патология

Трябва да се очертаят някои видове псориатичен състояние, което се определя в зависимост от местоположението на петна, общото състояние на пациента и протичането на самото дерматит. Появата на един или друг вид, също ще определи, на свой ред, методика на лечение.

Псориазис съществува в 7 следните варианти

 1. Обикновен, който се нарича още вулгарно или просто – 80-90%.
 2. Обратно, което се появява на сгибательных места.
 3. Каплевидный, много подобен на слезинки тъмен цвят (понякога лилаво и дори лилаво) или филийки.
 4. Пустулезный – се смята за най-тежка форма.
 5. Нокътната – засегнати ноктите с промяната на тяхната форма.
 6. Артрит псориатичен – поражението се случва в ставите, в това число и на пръстите на ръцете, на краката.
 7. Эритродермия – също се счита за често срещано (60-80% от случаите).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: При псориазис има голяма вероятност "порочен кръг" вторична инфекция. .

Лош псориазис: симптоми, начални прояви, етапи и причини

Когато започва да се появява такъв проблем, тогава по-добре веднага да се обърнат към лекар. Всяко забавяне ще доведе до много сложни симптоми, които ще е трудно да се транспортира болни. Освен това, чаги запалване могат да се появяват при всички хора по различен начин- в различни части на тялото.

Обща симптоматика

Цялата симптоматика лекари се изучава и разглежда строго, според етапи от протичането на хвори, както и нейните разновидности. Така че, ако трябва да се определи псориазис, симптоми, причини, веднага обръщат внимание на честите признаци. Всеки от знаците има смисъл да се разглежда на фона на вид дерматит.

Симптоми в светлината на един или друг тип псориазис са в следните форми:

 1. При обикновен – гореща кожа, червена с серным покритие или сребристо покритие-белезникав оттенък. По краищата на вече постепенно плаки отшелушиваются, че прилича на везните. При извършването на люспи, раната кърви силно боли.
 2. При обратната – белене-малко, но силно зачервяване са възпалени и вздуты. Често се формира в гънките на кожни тъкани, а също и на различни ставите части на тялото.
 3. При сълза – на филийки и "капки" осеян с тялото на гърба, шията, бедрата, раменете, в волосистом покривка на кожата на главата.
 4. При экссудативном – гореща кожа, вздутая дори до мехури (гнойни пъпки) с прозрачна вътрешната течност. Поражението се случва в колената, дланите, краката, предплечьях и пищялите.
 5. При ногтевом – nail това побеляват, пожълтяват, слоятся и дори стават сиви.
 6. Артрит – разбухают пръстите на ръцете и краката, отколкото са станали като "колбаси". Същото може да се случи и на лактите и колене.
 7. При эритродермии – подпухналостта на подкожни тъкани, сърбеж, зачервяване. Често възниква като резултат вулгарно псориазис.

ВАЖНО! Каплевидный псориазис често се появява като усложнение след стрептококка – ангина или фарингит.

3 етапа на развитие на псориазис

Всеки такъв случай си има характерно начало – леко парене, сърбеж усещания, сухота и гладкост на кожата, а също и понякога – лесен бели петна, като от прах или креда. Особено на плаката се вижда добре на ладошках и ходилата. Но в началото, има още и очевидни етапи на развитие. Всички специалисти на медицинска практика и единодушно има три етапа на болестно състояние на пациенти:

псориазис етап
 1. Напредък – обриви и узд.
 2. Стационар – нова образование престанат да се появяват, а старите постепенно се приемат за изцеление.
 3. Защита – джобове от приемат очертанията на ивици, които подсказват за атрофия на клетките на тъканите, както и център на плаки вече празнува появата на една нова кожа.

3 основни причини образование патология

Произходът на псориазис преди края още не се яви на финала на последния вид. Обаче медицина е в състояние да определят трите най-явни предпоставки, които отварят хвори.

Към тях се отнасят такива причини псориазис и нейното лечение:

 1. Вирусни заболявания. Лечение на медикаменти.
 2. Наследственост. Интегриран подход към лечението.
 3. Инфекционно-алергична причина. Прилага аптечные лекарства и средства на народната медицина.

Най-вероятно докато се приема именно наличието на вируса в организма на човека, което води до нарушаване на функциите СЧ (на стомашно-чревния тракт).

Втората причина се счита за появата на този дерматит вероятността е точно наследствени причини. Те се установяват в честотата на регистрираните случаи в семействата. Съставен разширено анамнеза с включването на информация за обществото. Различни изследователи посочват вероятността за такава подоплеки за началото на активиране на псориазис, 5, 20, 40% (и дори повече) от случаите.

Обхваща кожно разстройство може 2, 3 поколение и в някои случаи се определя присъствието на люспи лишава дори – в 5 или 6-то поколение. И лекарите предполагат, че при дете болно от такава напаст в зряла възраст с 17-25% степен на вероятност може да има деца, носещи в своята генетично набиране на информация за болест. Ако и двамата родители са били изумени от такава специфична проказа, тогава има вероятност в 60-70% от това, което потомство също ще бъдат заразени.

Последният вариант предположения защо хората възниква телесна дисфункция под формата на червени сърбеж петна, това инфекционно-алергична предпоставка. Д-р отбелязват провокира следните заболявания:

 • стафилокок или стрептокок;
 • възпаление на сливиците, ангина;
 • вируси на грип;
 • тежка пневмония;
 • хормонални смущения при юноши;
 • устойчиви нарушение на работата на червата и стомаха.

Освен това, към провокациям са чести отравяне с храни или прекомерна употреба на синтетични продукти в храната си. Това е, преди всичко, тези, които съдържат оцветители, канцерогенни и други вредни вещества. Всичко това принуждава да се предположи, че истинската причина е изчерпателна.

Че проверяват при диагностициране

Болестта винаги ще бъде установено от лекар-дерматолог при едновременното консултации – специалисти по хранене, вирусологов и други специалисти, които имат отношение към нея. За да намерите разнообразие на такива нарушения в организма, като заболяване псориазис и лечението му, ще се нуждаят от продължително проучване на причините. Но визуално да се определи офанзива на криза – не е трудно. Кръвен тест ще ви помогне да разберете нивото на левкоцитите, което ще потвърди възпаление в организма. Биопсията ще покаже наличието на телца и други характеристики на патология на кожата покрива. А визуално определяне на красноты позволява да се говори за това, че кръвоносните съдове са достатъчно крехки и чупливи.

псориазис лечение

Псориазис и лечение на различни методи

Заболяването се лекува по различни начини, а понякога дори и в общата им прилагане. Това е и нестандартни механизми за лечение и традиционните, и ароматерапия, както и профилактика на вече "уснувшего" на псориазис. Но винаги терапия трябва да протече под наблюдението на лекар. Самолечение тук може само да си навреди.

Псориазис и лечение на народни средства за защита

Да се възползват от едни или други нестандартни начини за лечение е възможно в домашни условия и само при предварителна съветва с лекаря си. След идентифициране от д-р причините за псориазиса, както и получаване на препоръки, можете да се свържете на следните видове домашно лечение:

 • билкови и солени вани, баня, сауна;
 • строга диета;
 • лосиони за различни битери и растителни лечебни смеси;
 • помощ пиявици (индивидуално);
 • използването на други средства – например, брезов катран.

ЗА СПРАВКА: Тялото на всеки пациент ще бъде по свой начин да откликвам на всеки на лечение. Това означава, че един-единствен начин за всички хора не съществува.

Псориазис и лечение на ортодоксалната медицина

Професионален същия подход предполага по-научни методи, доказани различни изпитания и експериментални проверки. След това, като лекар ще определи псориазис, симптоми, причини за появата, тогава той ще назначи курс на лечение, който най-добре ще подхожда на този на пациента.

Общо в практиката се открояват следните подходи:

 1. Терапия ультрафиолетом (дължина на вълните 320-420 нм).
 2. Прием вътре лечебни средства.
 3. Прилагането на външно болкоуспокояващи и омекотители, препарати и мехлеми, кремове, спрейове).
 4. Строжайшая диета с одобрени от диетолог меню.
 5. Эксимер-лазер, който си лъч оказва благотворно въздействие върху огнища на запалване на псориазис.
 6. Специални шампоани за измиване на главата с кожата разновидности на дерматит.

При най-тежките форми на псориатичен дерматит курсове на лечение може да се наложи много. Така че понякога за потискане на разбушевавшегося заболяване може да се измъкне време, около година, а дори и повече. Един По един всички тези и други начини за лечение не се практикува. Често целия набор от подходи поетапно се назначава в комплекса.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! При лечението на всеки тип псориазис антибиотици почти не се използват. На тях може да се свърже при вторичния инфицировании, когато се спукат папули.

10 превантивни мерки са на разположение за всеки!

За да увеличите да се предотврати появата на този вид унищожение на човешкото тяло, могат да се подходи разумно към проблема – се вземат под внимание всички възможни мерки за превенция. Ако някой плаши псориазис, симптоми, причини, лечение, тогава само приложете профилактика. Няколко прости правила, които ще помогнат за да се изключи вероятността от появата на заболяването, са, както следва:

профилактика на псориазис
 1. Необходимостта да се избягват стресови ситуации.
 2. Постоянството в позитивно настроение.
 3. На обезболяващи или успокоителни винаги е добре да се използва само на естествена основа – билки, екстракти.
 4. Преминаването от използването на дрехи от синтетика на навика да носят само меки тъкани от естествени влакна.
 5. При избора на храна, трябва да се обърне внимание на реакцията на черния дроб – тя не трябва дълго да страдат за спестяване на набиране на хранителни продукти.
 6. Повече кислород за вашето тяло, повече разходки и приключения!
 7. Заседнал начин на живот води до дисфункция на вътрешните органи и формирането на реакция на организма във вид на псориазис.
 8. Всеки прием на медикаменти трябва винаги да бъдат в съответствие с лекари.
 9. Без чести настинки.
 10. За автомобили в семейството на болни от тази възпалено, или отклонението към него, трябва да се придържате към ежедневните си вана или душ.

Въпреки факта, че броят на болните се увеличава всяка година според СЗО (Световната здравна организация), обидни дисфункция на кожата покрива може да се предотврати, ако се опитате да не нарушава вашия сън, активност, мобилността, увеличаване на тяхната устойчивост на стрес и живеят в положителни. Лечението се провежда доста трудно.