Начален етап на псориазис: появата на симптоми на болестта и възможностите за лечение

Според наблюденията на дерматолози от псориазис страдат все повече хора. Той не щади никого - мъже, жени, юноши, новородени деца. Много живеят в неведение, докато на кожата не се сблъскате с катастрофални промени.

Снимка на началния етап на псориазис

За съжаление, напълно се излекува болестта не може да бъде. Но за облекчаване на състоянието, ако навреме да разпознаем болестта. Затова е особено важно да се разбере как изглежда псориазис в начален етап.

Причините за псориазиса

Все още няма консенсус, какво е да се задейства механизъм на заболяването. Учените водят подробен списък на възможните фактори:

 • Наследственост. Ако и двамата родители са носители, има голяма вероятност от предаване на заболяването на детето.
 • Нарушения в работата на имунната система. Се изразява в това, че той атакува здравите клетки, като им за патология.
 • Инфекционно-възпалителни процеси. Развитието провокира не само инфекция, но и продължителен прием на лекарства.
 • Ендокринни смущения. Спътници на псориазис могат да бъдат диабет, болен щитовидната жлеза.
 • Чести стрес, затлъстяване.

В полза на хората, влизащи в групата на риска, да знаете симптомите на началния етап на псориазис.

Симптоматика на псориазис

Заболяването поразява горните и долните крайници, главата, тялото, по-рядко - под мишниците, в слабините. Можете да получите този "портрет" началото на псориазис:

 • Първо се появява розово-червена пъпка е с ясно изразени граници. Кожни воалите - сухи, присъства умерен сърбеж.
 • Нататък тя е покрита от бели скали, добре отклоняващи се от епидермиса.
 • След терени се вижда тънка, лъскава кожа. В някои случаи е фиксиран "кървава роса" - проступающие капчици кръв.

Отличителни признаци на добре показват снимка на псориазис в начален етап. За разлика от алергична реакция мащаба на бедствието много повече, липсват отоци.

Псориазис

Ако пропуснете първите признаци, псориатические образование ще се съединят помежду си. Болестта ще премине към следващия етап.

Локализация на ръцете

Един от най-трудните форми - увреждане на кожната покривка на пръстите, дланите, дланите. В първо време хворь лесно да бъде объркан с гъбичките. И за двете се характеризира с червени обриви, лющене.

Важният детайл, отличающей псориатичен случай, е люспи ("stearin stain"), под която се крие тънка дермата ("системата терминал филм").

Дланите стават дебели, кожени грубеет. В зоните на активно възпаление се наблюдават пукнатини и мазоли. При някои пациенти беля ногтевая плоча, деформирани стави.

Проява на лактите

Локтевые пречупване - често срещаният концентрация на плаки. Огнища на възпаление са разположени симетрично от двете лактите. В началните етапи протича доста лесно - притеснява само зачервяване и единични кръгли израстъци. С растежа на тъканите се усеща огрубение на кожата, появява дискомфорт, желание почесаться.

Лакътната псориазис има вълни като характер. Периоди на обостряне се заменят затишие. Най-лошото от всичко пада през зимата, когато започва активната фаза на болестта.

Поражението на кожата на главата

Да разгледаме още един пример, как може да се прояви псориазис в начален етап. Става за скалпа. Отбелязва, че мястото на локализация превръща в областта на челото, ушите, шията, тила.

Болния постоянно расчесывает плаки, затова се появяват множество рани, драскотини. В ожулвания вписани мръсотия, което води до появата на възпалителни реакции. По-късно се образуват сребристи люспи, папули са свързани и излизат извън линията на растеж на косата.

Лечение на псориазис

Лечение на псориазис в началния етап е да се прилагат лекарства. В зависимост от индивидуалните особености може да се извършва от различни мехлеми:

Псориазис на ръцете
 • дегтярная;
 • ихтиоловая;
 • салицилова.

Ги прилага 2-3 пъти на ден външно във вид на компреси, чалми, тампони. С повишено внимание си заслужава да се отнасяме към хормонални медикаменти. При тях има редица противопоказания и странични ефекти.

Физиолечение псориазис

Важен момент в терапията началото на псориазис - физиопроцедуры. Ги осъществяват в период на ремисия. Сред прилаганите методики - на ултравиолетовите лъчи, ПУВА-терапия, лазер, магнитна терапия. Всички те безболезнено, имат бактерициден ефект, нямат ограничения по отношение на възрастта. Конкретен начин се определя от специалист.

Народни съвети при лечение на псориазис

Алтернативна медицина е богата на идеи за лечение на болестта. Представяме ви 2-популярните рецепта:

Растителната тинктура. Вземете свеж жълтурчета, мента, листа от къпина и орехово масло в съотношение 2:1:3:1. Смесете съставките, залива с чаша вряла вода. Премахване на инфузията в затъмнения, на хладно място за 30 минути. Пие се сутрин и вечер.

Маска. Пригответе смес от морска сол и глина в съотношение 1:1. Нанесете върху засегнатата област, като оставя за 30 мин. Останки от изплакнете с топла вода.

Псориазисът е болест, с която може и трябва редовно да се бори. Не забравяйте, че бездействието води до влошаване на външния вид, синдром на болка, психологически проблеми.