Как изглежда псориазис начален етап: снимка

Пациенти с дерматолог добре запознати етап на псориазис, снимка на симптоматиката на болестта за тях познати. Хората, страдащи продължително време от това заболяване, имат огромен багаж от знания. Те чувствително се отнасят към здравето си и се опитват да спазват предписания, за да се кожна покривка не е много страдах при рецидивах псориатической болест.

Плака

Как изглежда псориазис начален етап

Първоначално пациентът се празнува внезапна поява на червеникаво обриви по ръцете, краката, лактите, торса и на главата, покрити с коса. При проява на заболяване при малки деца, признаците могат да се объркат с диатез. Понякога бебето започват активно лечение на алергична реакция. Проява на симптомите при деца може да бъде открит в необичайни места. Обикновено болестта са засегнати областите, които най-често са изложени на триенето дрехи.

Разбира се, злоба болест се състои в това, че точната диагноза не винаги се случва навреме. А междувременно от доверен решението на лекаря зависи по-нататъшния изход от болестта. При бързо оказанной помощта на псориазис може да утихнуть за по-дълъг период.

Под формата на първичен елемент действа зит червеникаво-розов оттенък, с ясни граници и кръгла форма. Плаки, покрити с сиви скали, които могат лесно да се разделят. На мястото на патологичния процес отбелязват възпаление на кожном покривка може да бъде визуализирован подуване. Често образуването на специфични обриви, придружени от силен сърбеж.

За точно диагностициране на заболяване, се ангажират соскабливание папули. При тази манипулация се проявяват характерни симптоми, които се наричат псориатической триада.

 1. Феномен стеаринового петна. Ако се почеше бляшку, повърхността му ще е в бял цвят, а люспи, покриващи я беля. Място за обработка извиква капка стеарина, която внимателно растерли.
 2. Феноменът на минерална филм. Ако едва дълго след премахване на люспи на кожном покривка добре се вижда красноватая повърхност.
 3. Феноменът на кръвен роса. Дълъг механичен контакт с papule провокира образуването на много малки капчици кръв. Този знак говори за това, че при пациента са налице мелкоточечные кръвоизлив.
Феноменът на кръвен роса

В някои случаи на проява на псориазис в началния етап придружени от наличието на экссудативных усложнения. Това е, което ще поемете серозную течност и се образува груба кора на проблемните места. При изтриване на подобен дефект остава мокнущий кожен островче.

Опасността е в това, че през тези лезии са способни да проникнат в бактериалната инфекция втория тип. Прогрес на болестта се характеризира с образуването на плаки впечатляващ размер, които засягат големи участъци от тялото на пациента.

Етап на псориазис

При псориатической болест при пациенти отбелязват 3 етапа на развитие:

 1. Напредва. Началото на болестта е много бурни, неочаквано кожна покривка усеивают обриви узелкового тип. Размерът им е по-малко булавочной главата. В горната част на всяка пъпчица му се вижда шушка сив цвят. С разпространението на псориазис обрив започне да расте, възниква подсилени сърбеж, които се появяват плаки. Поради възможни мокро състояние на възпаление на парцела към болестта често се присъединява към инфекциозно поражение.
 2. Стационарната. През период от време възпалени възли престава да се развива. Те не изчезват, но образуването на нови огнища не се празнува. На бляшках може да се появи кора, възпалителен процес липсва.
 3. Regressing. Започва последният цикъл на болестта, не си струва да го бъркат с выздоровлением. Процесът може да се прояви отново, след като възникне провоцирующий фактор. Рассасывание и намаляване на плаки се случва със средата, образованието, тъй като към края на етапа на пациента по кожата могат да бъдат пръстени или други странни форми. Съвсем скоро ще изчезнат всички папули, и от възпаление и сърбеж няма да остане и следа.

На ръцете

Напредва етап

Първоначално в кожном покривка се проявяват ясни папули ярки нюанса, те могат да бъдат влажни и са покрити сребърни везни. Възпаление на парцел е ограничен, на него видимо подуване и проява на зачервяване. Пациент се оплаква на постоянен сърбеж на мястото на поражението. Отбелязва се, че проблемът локализуется в тази част на дланта или на лактите на мошеник.

По-късно пациентът се случва стабилизация на процеса, нови огнища на псориазис не е разкрита. Везните се разпространяват по цялата повърхност на проблемни места. Кожни воалите са с по-светъл оттенък, като на места истончены. Този етап може да продължи не един месец.

След всеки нов рецидивного процеса на проява на псориатической болестта ще се влоши. Болест, която порази ръката на пациента, може да доведе до внушительному огрубению и удебеляване на кожната покривка на места на патологичния процес.

На краката си

Началото на болестта започва с образованието прыщиков, които са покрити с малки скали. При прогрессировании псориазис отбеляза сливането на папули и образуването на нови възпалени места. Активното развитие на проблеми, придружени от впечатляващ сърбеж.

При остро протичане на болестта проблеми с кожата започват да се развиват в местата на нараняване на кожната покривка. При този застарелые папули могат да бъдат неактивни, се различават само по шелушением.

Преход в неподвижна етап е различно за прекратяване образуването на нови прояви на болестта, с проблемни места почти напълно са люспи. Там, където по-рано са папули, се празнува на различна пигментация.

Обидни регресивни етап означава подобряване на състоянието на пациента. Псориатические плака почти напълно изчезват, сърбеж и лющене на кожном покривка липсват.

На главата

Когато псориазисът започва да се развива, а след това пациентът се отбелязва, че са на ръба на скалпа, появяват се възпалени области. На тях е налице лющене, плака бързо ще се наддава на размери. При това са възможни цели плоча на проблемните места, забележителен в областта на челото.

На ръцете

През месец пациента растежа на нови плаки не се празнува, но по-старите ще започнат усилено да се поемат от скалите. Тъй като проблемът локализуется по цялата повърхност на главата си, някои погрешно приемат този знак за пърхот.

При адекватна терапия може за няколко месеца напълно купировать симптоми и лечение на проблемни места.

Правила за лечение в домашни условия

Към днешна дата не е задължително да провежда лечение на псориазис в болнични условия. Съвременната медицина може да предложи набор от техники, които позволяват купировать проява на болест в домашни условия. Още повече, че псориатическая болестта не си отива напълно, а само преминава в етап на ремисия.

Целта на извършени манипулации – това е контрол на потока на псориазис и увеличаване на периода, без появата на изостряне.

За лечение са подходящи следните форми лекарствени средства:

 • лосиони или шампоани;
 • билкови настойки или вани с добавка на разноски;
 • uv-облъчване.

За да получите изразен терапевтичен ефект от проведената терапия, пациентът трябва да се придържат към определени правила:

 1. Всички предписани лекарства трябва да се използва според крайни цели, без отклонения от графика за прием.
 2. Ако липсва силна симптоматика на болестта, е възможно лечението на леки средства от растителен произход. При условие, че заболяването се определя като тежко, изисква прием на медикаменти със съдържание на хормони.
 3. Кожата на места на патологичния процес трябва да бъде достатъчно влажна.
 4. На главата
 5. Кора плаки постепенно стават по-меки, те трябва да бъдат незабавно изтриване, ако те се отдалечи от кожната покривка. При редовно почистване на възпаление на парцела от люспи усвояването на лекарствени форми ще се случи по-скоро.
 6. В домашни условия се предполага лечение по опростени схеми. Комплексна терапия, включваща в себе си няколко лекарства и мазила, не се препоръчва.
 7. Между курсовете трябва да мине период от време, обикновено почивка развива максимална мощност от 12 месеца.
 8. При псориатической заболявания при детето се изисква изключване на фактори, които могат да предизвика рецидив. Понякога лечебен ефект се постига чрез спазването на хранителна диета.
 9. Заболяването изисква наблюдение, защото е необходимо редовно да посещават специализирани центрове. При тази тактика на лечението трябва да бъдат обсъдени с дерматолог, след което се изменя, възможни корекции.