Снимка на псориазис: причини, симптоми и лечение

Снимка на псориазис ясно показват колко неприятно заболяване. Причини за заболяването, главно генетични. А симптомите — червени петна по цялото тяло или на части.

снимка на псориазис етап

Псориазис: снимка на начален етап

Различни видове псориазис започват по-различен начин. Заболяването започва с розови или червени петна, които след това растат, покрити сребърни сухи скали.

Разгледайте снимка как изглежда псориазис на различни части на тялото.

4 причини псориазис

Произхода на болестта не до края, изучени учени, изследвания на тази тема продължават и досега. Както и търсенето на ефективни методи за лечение. Отделят 4 основни причини за псориазис:

 1. Генетично предразположение
 2. Нарушаване на работата на имунната, ендокринната и нервната системи.
 3. Лошата околна среда.
 4. Увреждане на кожата.

Генетиката е на първо място. Обикновено са комбинация от генетично предразположение и други причини води до псориазу. Дерматолозите отделят също фактори, които провокират заболяването:

 • бактерии инфекциозни заболявания;
 • злоупотреба с алкохол;
 • някои лекарства — в състава на които има интерферон, перорални контрацептиви, литиева сол и др;
 • стрес и нервно пренапрежение.

Псориазис на тялото (на снимката)

снимка на псориазис на тялото

Болестта засяга почти всички части на тялото и се проявява по различни начини.

Лечение на псориазис

Дерматолози и учени признават, че псориазисът е едно от заболяванията, което трябва най-внимателно да изучават и да търсят нова работа методи на лечение.

Сред начини на лечение дават резултат, следните.

Терапия ультрафиолетом 311 нм

Метод 311 нм е безопасен, няма противопоказания и се използва в цял свят от 60-те години на миналия век. Подходящ за лечение на псориазис при бременни жени и деца с 3-те години.

За терапия при този метод се използва лампа с дължина на вълната 311 nm. Петна от псориазис трябва да изгрее от няколко минути до няколко часа. На сесиите се извършва през деня.

Дава резултати при лечение на еад (обикновен), себорейного псориазис, както и на дланите, ходилата и косата. От 100 болни от болестта на отрича 97.

ПУВА-терапия

Метод има много противопоказания и странични ефекти. Не може да се използва от бременни и кърмещи майки. Освен това, пациентът трябва да премине през пълна проверка на съпътстващи заболявания.

Лечение по този начин се провежда в два етапа. Първо пациента дават officinalis наркотици (укрепване на чувствителност към UV-лъчи), след това облучают в специална кабина с длинноволновым ультрафиолетом.

Проучванията говорят за ефективността на метода (90-97%). Обаче отговаря той далеч не е всичко и понякога дори опасна за здравето, при неправилна употреба.

Мазила и шампоани от псориазис

Мазила и шампоани не винаги са безопасни за лечение на псориазис. Някои имат противопоказания и странични ефекти, особено лекарства със съдържание на хормони — глюкокортикоиди.

Мехлем дават резултат в лечението на еад (обикновен), ладонно-подошвенного на псориазис. Шампоани се използват за терапия себорейного псориазис и псориазис на главата, скалпа. Често след като лекарството се спре болестта се връща с нова сила.

Хапчета от псориазис

псориазис пие хапчета

Хапчета за лечение на псориазис имат противопоказания и странични ефекти. Те се предписват само от лекари и изискват ясна спазване на инструкции.

Се използват при всички форми на псориазис, включително при тежко и пренебрегвани до заболяване. Дават резултат в една цялостна терапия, съвместно с външни средства.

Народни средства за защита срещу псориазис

Лечение на народни средства за защита в домашни условия безопасен, няма противопоказания и странични ефекти (при правилно използване на средствата).

Използват външната и вътрешна терапия на комплекса. Вътре се приемат отвари, тинктури, лечебни растения, витамини такси. Външни средства — мазила (в състава на които има солидол) самостоятелно готвене, вани, притирания сок на растенията.

Народни средства се използват при лечение на всички видове псориазис. Резултатът се появява след един месец (минимум) на продължително лечение.

Изводи

Псориазис — системно заболяване на организма. Засяга имунната, ендокринната, нервната система.

Заболяването започва с малки розови или червеникаво петна, които след това се увеличават и са свързани помежду си. Сред симптомите също така са: задебеляване на нокътната плочка, общо неразположение.

Причините за псориазиса:

 • генетично предразположение;
 • нарушаване на работата на системите на организма;
 • петна на мястото на увреждане на кожата;
 • неблагоприятни условия на външната среда.

Учените провеждат изследвания на псориазис и търсят нови и ефективни начини за неговото лечение.

Uv 311 nm — един от най-ефективни техники (97 пациенти от 100 отрича от псориазис) лечение. Няма противопоказания и може да се използва за лечение на деца с 3-те години.

ПУВА-терапия също е ефективен (резултат в 90-97% от случаите). Въпреки това не е подходящ за всички и има много странични ефекти. Лекуват по този метод, само в клиники.

шампоани при псориазис

Мазила и шампоани дават само временен резултат — по време на прилагането. Хормонални външните средства могат да бъдат опасни, при неспазването на инструкциите.

Хапчета от псориазис се прилагат в комплексната терапия, съвместно с външни средства. Ясно спазвайте инструкциите за употреба на наркотици.

Народни методи са безопасни (поради своя естествен състав) и дават резултат. Най — важното- да се избере комбинация от външни и вътрешни външни средства за успешното лечение на псориазис.