Предава ли псориазис от човек на човек

Проблеми с кожата (особено псориазис) хващат окото, което намалява качеството на живот на пациента. Освен това, околните се притесняват да общуват с такъв човек, тъй като повечето кожни заболявания лесно се предават от човек на човек. Това води болния до закомплексованности и социална изолация. Помислете, как не се предава псориазис и, което е източник на възникването му.

псориазис на косата

Заразна ли е хроничен псориазис на кожата за околните

Предава ли псориазис хората около тях, интересува от всеки човек, защото собственото здраве е на първо място. Проявява заболяване червени петна с различна интензивност, които кора. Те могат да се появят навсякъде по тялото. Най-често, след като видя петна по лицето, крайниците, гърба или корема, хора избягват контакт с болни, защото не знае етиологията на болестта. Техният страх е напълно обясним, тъй като подобни симптоми се наблюдават и при други "опасни" патологиях.

Повечето хора не са известни разлики между псориазис и други "заразна" заболявания, така че хората смятат, че стои пред тях човек може да има:

 • Тения.
 • Кожна инфекция.
 • Краста.
 • Инфекцията от гъбички.
 • Герпетическую болест.

Най-често от псориазис страдат цели семейства. Обикновено този факт се потвърждава от това, че болестта е заразна, но това е погрешно схващане, тъй като псориазис – хронично заболяване, заложено в генома на човека. А се случва така, че в кръга на общуване на пациента се разболее човек, на роднини, на които никога не е имало, дори признаци на заболяване. Това в никакъв случай не означава, че болестта передалась! Някои генетично предрасположенные до псориазу хора никога няма да се сблъскат с болестта, тъй като при тях не се случи фактори, които могат да засилят си. Следователно, ако имате близки симптоми на заболяване не е имал, трябва да попитам роднини далечния кръг, а най-вероятно някой се сблъскал с тази болест.

Предава ли хроничен псориазис от човек на човек

Дори и ако е болен ще потвърди факта, че болестта не е заразна, хората все още ще се счита за опасно и избягвани. В народа има много митове, които свидетелстват за това, че заболяването е заразно. И така, сега да видим дали може да се заразиш от псориазис при физически контакт с болни, а също и половите и вътрешните.

Предава ли псориазис при физически контакт с болен

Псориазис на кожата – заболяване, не че са опасни за околните плаки. Вътре патологични огнища не съдържа гъбички, вируси, акари, способна да удари другия човек.

Обща сума, физически действия:

 • Целувки.
 • Обятията сии.
 • Ръкостискане са напълно безопасни.

Напротив, физически контакт със здрави хора е необходим на пациента, така че той не комплексовал от тялото си, не замыкался в себе си и е запазила психическо здраве.

предава ли псориазис

Отива ли псориазис от човек на човек чрез кръвта

Донор отдаване на кръв е много популярна и е полезна за здравето на всеки човек. Допълнително предимство на това, че процедурата се заплаща. В крайна сметка, в резултат на кръвта преля на нуждаещите се от нея хора, но се случва така, че след тежка болест и преливане на патология се активира. Кой е виновен в такъв случай лекарите или на себе си?

Донор, дори и на пациента с псориазис кръвта не съдържа в себе си:

 • На патогени.
 • Вредни за човека вещества.

Да, в нея се съдържа генетичен код на пациента, но той съвсем не влияе на човешкия геном, който переливали кръв. Следователно, ако след кръвопреливане имате активирана псориазис, това означава, че са засегнати от автоимунни процеси, протичащи в организма и са стимул за развитие на болестта.

Предава ли хроничен псориазис по полов път

Половите контакти с болни са напълно безопасни за полов партньор, тъй като патология не е източник на:

 • Бактерии.
 • Вируси.

Понякога партньори на пациента могат да се появят петна в интимна област, прилича на обрив. Това не е доказателство за предаването на заболявания. Това побързайте валежите, предизвикан от страх. В такъв случай лекарите препоръчват да се пие курс успокоительных хапчета, и да не мислим за наличния проблем.

Псориазисът е инфекциозно заболяване или не

Установено е, че известни на обществото инфекция може да се предава по няколко начина:

 • При солидна контакт.
 • Въздушно-капково начин.
 • Да оцелеем-преносители.

Най-често този въпрос ме интересува, когато отида на море или проценти. Тогава видя болен от псориазис, хората се страхуват да контактуват с водата.

Учените определят, че водата, в която плуване болен, напълно безопасни за околните.

Освен това, в резултат на изследвания специалисти са потвърдили, че нито един известен начин за предаване на болести от човек на човек не заплашва хората около пациента с псориазис.

начин на предаване на псориазис

Начини на предаване (теория за възникването) на псориазис

Вече разбра, как точно псориазис не се предава, но това не е от медицински персонал има много теории (освен генетична), но откъде идва заболяване. С него може да се сблъска всеки човек, подвергшийся аутоиммунной атака на собственото си тяло. Това съвсем не е свързано с човека, вече болеющим с псориазис. Обикновено диагнозата се определят на мъжете и на жените на възраст над 15 години, но понякога болестта започва да се прояви и по-рано. Помислете, лекарски теория на предаване.

Видове псориазис

Въз основа на изследвания на учени, специалисти твърдят, че болестта е 2 вида:

 • Първият се дължи на нарушения във функционалността на имунната система и передающимся генетичен път. Този тип се среща при повечето пациенти и се регистрира при пациенти до 20 години. Характеризира се с поражение по-рано травмированной на кожата, както и волосистых парцели и сгъване на крайниците.
 • Често тип 2 се отчитат при хора след 40 години. Тогава болестта локализуется на ставите и ноктите.

Тази теория показва, че притежателите на тип 2 е заболяване страдат по-малко от "отклонените" възгледи, но при тях заболяването е по-трудно, тъй като тя засяга физическия капацитет на ставите.

Генетична теория

Както беше казано по-рано, патология се проявява не при всички генетично предразположени към нея хора.

Това се дължи на факта, че болестта е в състояние да активира само при благоприятни за нея условия или с помощта на някои фактори, като:

 • Солена, сладка, пикантни храни.
 • Всякакви алкохолни напитки, табакокурение.
 • Хронични заболявания.
 • Заболяване, провокира спад на имунната активност.
 • Преохлаждането.
 • Метаболитни нарушения.

Следователно, псориазис – болест на системния произход, тъй като могат да причинят някои процеси, които причиняват срив в организма.

болестта псориазис

Влияние на сезонността

Сезонността се отразява и на развитието и пристъпите на псориазис, тъй като човек несъзнателно попада в обстановка, провоцирующую влошаване.

Отделят тези сезони:

 • Пролет.
 • Години.
 • Есента.
 • Зимна.

Най-често, влошаване/рецидиви на псориазис се появяват през зимата, и през лятото. В топло време лезии, ще се появят на места, почеса минерално или нарязани клони, трева, а през зимата човек често е изложен на хипотермия.

Системни нарушения на

При нарушения, възникващи в рамките на човек, генетично предрасположенного патология, заболяването може да се активира или рецидивировать. Например: при сривове на обмяната на веществата, псориазис действа усложнение при тежки случаи на ендокринната система.

Алергична теория

Човек, генетично подлежат на различно заболяване и има алергия към нещо, ще страдат от хронична патология. Всяка алергична реакция такъв пациент ще протече трудно, затова лекарите препоръчват на болните да избягват алергични пристъпи. А иначе, псориазис не е заразна, така както и алергии.

Обща сума, за да обобщим се зарази от болен от псориазис е невъзможно. Фактори, увеличивающими риска от поява или влошаване на тази болест, са:

 • Нараняване на кожната покривка (при податливи към патология хора).
 • Нарушения в обменните процеси, ендокринната, имунната система и системни реакции.
 • Инфекциозни болести и възпаления.

Обикновено заболяването не застрашава човешкото здраве, а носи дискомфорт и негативно въздействие върху психиката, но понякога може да бъде опасна.

От опасен псориазис

Псориазис – заболяване, което не може да се лекува. Максималното количество, което могат да направят лекарите, е да се намалят симптомите на проявление и облекчаване преминаване на заболяването болните: премахване на сърбеж, възпаление, псориатические папули.

Въпреки това, ако пациентът отказал лечение и патология е преместило в тежка фаза, освен естетически обезображивания болест е в състояние да окаже и отрицателно влияние върху организма на болния:

какво влияе на псориазис
 • Поражение на лигавицата. Без адекватно лечение, заболяването се разпространява на лигавицата и създаде своя собствена обвивка, тъй като тяхната структура на тъканите възприемчиви към смущения в обменните процеси, и за присъствие в техните съставни части на мъртвите клетки. При това у болния може да се конюнктивит, които израстват в дисфункция на зрителната система.
 • Псориатичен артрит. Болестта локализуется не само на външната част на кожата, но и се разпространява в тъканите, ставите, хрущяли.

Освен това, пациентите с псориазис страдат печеночными патологиями и от нарушения на обмяната на веществата. Това явление се наблюдава при абсолютно всички пациенти, които имат този диагноза. Препоръчва се наблюдава при личния дерматолог и да се съобразят с терапевтични схеми, тъй като излекува напълно този заболяване в момента е невъзможно.