Как се лекува псориазис

Лечение на псориазис представлява трудно, до голяма степен нерешенную задача. Этиологического лечение не съществува. За успешното лечение на псориазис трябва да се премахнат или намалят факторите, допринасящи за неговото влошаване.

Към тях се отнасят всички съпътстващи заболявания, на огнища на фокусните инфекция, нервно-противоречие ситуация. За една рационална терапия е необходим точно наложен диагноза на болестта псориазис.

Как правилно лечение на псориазис

Преди всичко, преди да се лекува псориазис, трябва да се знае от неговите компоненти фактори, като например: код на псориазис на ICD-10, форма (форма), фазата и сезонността на процеса. Лечение на псориазис трябва да се само след пълно проучване на всички фактори и започване отначало.

Симптоми и лечение на псориазис

Лечение на псориазис предполага съвкупност от дейности, които се състоят от обща (медицинско) терапия, физиотерапевтични методи, външна терапия и редица мерки, насочени към превенция на рецидив и медицинска-трудов опит с намиране на работа болни.

Общата лекарствена терапия съдържа в себе си редица мерки, насочени към намаляване на псориатической сенсибилизации само на кожната покривка, за да подсили защитните имунни сили на организма и т.н. Към тях се отнасят, преди всичко, гипосенсибилизирующие средства, използвани главно в прогресиращо етап от процеса.

Ефективно лечение на псориазис съдържа в себе си лечение тио-сулфат натрий под формата на 15-25% разтвор 5-10 мл наложени венозно (на курс 15 инфузии), и глюконатом калций интрамускулно (достатъчно 15 инжектиране на целия курс на лечение).

Може да се прилага 10-15% разтвор на калциев хлорид, при доза от 10 мл наложени интравенозно (при курс на лечение е 10 инжекции). При изразена нейрогенном компонент се препоръчва прилагането на бром, натрий в нормални дози. За създаване на щадящего режим се препоръчват малките успокоителни.

Симптоми и лечение на псориазис

При такъв симптоме псориазис, като силен сърбеж, може да се препоръча за лечение на антихистаминови средства в конвенционални дози и hypnosuggestive терапия.

Така, при лечение на псориазис, трябва да се спазва диета, да се изключат от менюто на пикантни храни, подправки, кафе, алкохол, излишно е да се мазни храни. Препоръчва се от лекарите млечно-растителната диета при псориазис. В някои случаи при прогресиращо етап на псориазиса се провежда терапия с unibody краве мляко. Инжектира интрамускулно 5 мл прясно мляко. Идващото при тази промяна на реактивност на организма при част от болните може да купировать прогресирането на процеса, но при много болни от този метод за лечение на псориазис може да предизвика эритродермию, което значително ограничава прилагането му.

Как се лекува псориазис

Има много методики, които описват как се лекува псориазис, но всички имат едно общо понятие — това е комплексността на лечение, и се прилагат витамини при псориазис не ще бъде излишно.

Във всеки етап от псориатичен процеса широко приложение в лечението на псориазис са намерили витамини от група В, витамини А, Д. Витамини В1 и В6 са въведени под формата на 5-7% разтвор в/м, при доза 1-1,3 мл дневно или по опашката (курс на лечение при този 9-14 инжекция като цяло).

Витамин В12 (nianokobalamin) се въвежда 200-500 микрограма (курс на лечение, в брой-в 15 инжектиране в/м). Витамин А се въвежда по 100000 мер. интрамускулно (ежедневно, 15 инжекция ще бъде достатъчно).

Витамин е се използва за лечение на псориазис и се въвежда в/м по 1-2 мл; инжекции се провеждат през ден, при курс на лечение от 10-15 ваксини.

От лечение на псориазис

От лечение на псориазис

Всяка година се появява нещо ново в лечението на псориазис, но спешността на въпроса, отколкото да се лекува псориазис не отпада.

На видно място в лечението на псориазис в днешно време заемат средства, които представляват, без фибри liposaharidnye комплекси от бактериален произход.

Как се лекува псориазис завинаги

Трябва да се помни, че лекува псориазис завинаги, е непосилна задача на съвременната медицина. Да се излекува, може само усложнения прояви на болестта псориазис.

При лечение на тежки форми на псориазис роля, в момента, играе цитостатические лекарства.

Към днешна дата, тези съвременни методи за лечение на псориазис преминават клинична много одобрение и докато не са заели своето място в клиничната практика. Те се прилагат с цел блокиране на излишната пролиферация keratocytes в елементите на псориазис и намаляване на иммунологического компонент дерматоза, особено при артропатической форма на псориазис.

По-често се използва лекарството при псориазис, блокиране на синтеза на ДНК в организма и намаляване на пролиферацията на клетъчните системи на организма, включително и кожата. Има различни методи за приложение на метотрексат, но най-практикуван метод за лечение на псориазис в малки дози метотрексат, е валидна на хипер-пролиферацията на клетките на кожата.

Лекарството се прилага фалшивите седмично контрол. Всеки цикъл се състои от 3 хранения на препарата до 6 мг на всеки 10 часа. Това е, от време на приема на препарата е ограничена на 30 прекарват часове в седмица. Могат да се комбинират метотрексат с витамини А и е, hystoglobulin и УФО (ултравиолетовите лъчи).

Поради гетерогенности на фармакологичното действие на цитостатиков е необходим седмичен контрол за leykopoeza, контрол за функционална състоянието на черния дроб, и при най-малкото отклонение от началните данни, извън границите на физиологичните норми, трябва да се прекрати прилагането на цитостатиков. Този клас препарати може да се прилага във всички етапи на псориазис.