Ваксини от псориазис

Псориазис – системна болест. Основната му симптом – обриви по повърхността на кожата, но това заболяване винаги засяга и вътрешните органи. Във връзка с това, лечението трябва да бъде комплексно. Заедно с кремове и мазям и трябва да се използват лекарства, които се приемат през устата.

ваксини от псориазис

Максимално ускоряване на процеса на оздравяване ще помогне на ваксини от псориазис. Тяхното основно предимство - бърз ефект. Лекарства, които се прилагат интравенозно или интрамускулно, почти веднага се отричат неприятни симптоми, подобряване на здравето на пациента.

Класификация: какви ваксини се правят при псориазис

Лечение на псориазис уколами се назначава при всички форми на заболяването, особено в напреднал етап на възникване. Да разгледаме основните разновидности на псориазис, които са класифицирани, независимо от мястото на локализация на папули и особеностите на протичането на заболяването:

 • Каплевидный – засяга тялото главно след пренасяне на инфекциозни болести. По кожата се появяват лилави или червени папули разкъсване форма. Те са с малки размери.
 • Прост или вулгарни – най-честата форма, която засяга хората в 80% от случаите. По кожата се появяват малки червени петна, бързо увеличаване на размера. Те са покрити с везни бяло-сребрист цвят.
 • Пустулезный – кожата е покрита с малки высыпаниями, вътре пълни с течност (ексудат). Броят им нараства бързо, се разпространява на значителни участъци на тялото. Това е сложна форма на болестта, влекущая след себе си сериозни усложнения.
 • Псориазис сгибательных повърхности – гладки папули червен цвят се локализират в областта на естествените гънки на кожата. Най-често те засягат подмишниците, слабините, гънките на корема, колена, лакти, колене. Обриви не кора. Често се развива при наличие на ендокринни заболявания.
 • Псориатичен артрит – се развива на ставите, по-често засяга ръцете и краката, както и съединителната тъкан. Тази форма на болестта ограничава подвижността на ставите, често води до увреждания при несвоевременном лечение.
 • Псориазис нокътната плочка – засяга ноктите, ги води до чупливост, промяна на дебелината и цвета на нокътната плочка. При работеща форма има риск от пълна загуба на нокътя.
 • Erythrodermic – засяга по-голяма площ от тялото, в които кожата да отлепите, силно се възпалява, подува, сърбеж. Всичко това е съпроводено от болезнени усещания. При работеща форма кожа беля, може да се сепсис. Има риск от летального., изм.

Преди да зададете убождане от псориазис, д-р диагнози на актуалното състояние на пациента, отчита форма, етап на заболяване, наличие на странични ефекти. На базата На тези данни се подбират лекарство.

Класификация на ваксини срещу псориазис:

Имуномодулатори

Фармакологични средства, след въвеждането на които в клетките и тъканите и ще се стабилизира обменните процеси. Те премахват възпалението, стимулират дейността на имунната система, имат desensitization ефект, който се изразява в намаляване на чувствителността на организма към патогенным фактори.

продукти в уколах

Имунномодулиращи инжекции колят в период на обостряне. Те облекчаване на острите състояния, а също и болезнени усещания, сърбеж. В резултат на тяхното прилагане се ускорява обидно ремисия, кожни симптоми преминават по-бързо.

Независимо от стадия на заболяването правят ваксини иммуномодуляторов 10-30 дни. Те са противопоказани при бременност, кърмене, при индивидуална непоносимост.

Иммунодепрессанты или иммуносупрессоры

Съдържат Моноклонални антитела, които помагат бързо да се подобри състоянието при псориазис. Обриви по тялото става значително по-малко, вече след няколко ваксини. Въпреки това, лекарства от тази група потискат съпротивителните сили на имунната система, поради което се увеличава рискът от развитие на други заболявания. Това е ефективна, но много скъпи средства.

Глюкокортикостероиды

Хормонални инжекции, които се предписват при по-тежките случаи, когато при тежък стадий на болестта на други лекарства не помагат. Хормони са подходящи единствено за краткосрочната терапия, тъй като причинени от тяхното действие, странични ефекти, могат да надвишават полза.

Предимства на прилагането на глюкокортикостероидов – бързо противовъзпалително и иммунодепрессивный ефект срещу алергии. В годината е допустимо да се поставят максимум 3-5 инжекции, в противен случай организмът ще свикне с действието на тези лекарства.

Гепатопротекторные средства

Предоставят антиоксидантно (отричат въздействието на агресивните свободни радикали), регенерационное и детоксикационное въздействие. Тъй като в процеса на терапия срещу псориазис се оказва голям натиск върху черния дроб, тези лекарства поддържат нейната работа, максимално изчистване на организма от токсини, восстанавливая клетки от даден орган. В хода на лечение е достатъчно да се направи 10-15 инжекция.

Антихистаминови препарати

Помагат да се отървете от дискомфортных усещания, които е придружен от псориазис. Тези ваксини се оказват противоотечный, седативен и анестезирующий ефект. Те премахват сърбеж, лющене и болка.

Антихистаминови препарати се предписват само тогава, когато болестта носи силен физически дискомфорт, придружен от алергични реакции.

Витамини

Цялостна терапия на псориазис предвижда прием на витамини. Те влияят на метаболитни процеси, допринасят за бързото възстановяване на организма, истощенного болестта. Важното е правилно да ги вземе.

Най-важното правило – да се допълват комплекс терапия срещу псориазис витамини може, ако лечението се провежда без прилагането на хормонални препарати. След последната употреба на хормони трябва да минат поне 2 седмици.

При псориазис препоръчва курс на лечение с витамини:

 • А – допринася за поддържане на нормална концентрация на кератин в клетките на епидермиса;
 • E – обогатява клетките на кожата с кислород, премахва свободните радикали;
 • витамини от група В, особено В1, В6, В12 – подобряват състоянието на кожата;
 • D – активира регенерационные процеси в кожата.

Витамините са ужилени интрамускулно. Обикновено е достатъчно да се направи 10 инжекции всеки ден или през ден. Най-добрите лекарства и схема на лечение ще вземе д-р. Сама по себе си не експериментирайте дори с въвеждането на витамини.

Ако развитие на псориазис е свързано с недостиг в организма на калций, бързо да се подобри стои на пациента ще помогне на гореща убождане. Под това име се крие една инжекция от калциев глюконат. Той укрепва стените на кръвоносните съдове, премахва оток, сърбеж, възпаление, има противоалергичен ефект. Особено тази инжекция е ефективен при экссудативной форма на псориазис.

Въвежда убождане интравенозно, в някои случаи интрамускулно. Доза за една инжекция – 5-10 мл. Техният брой определя д-р.

инжекция от псориазис

Противопоказания – повишено съдържание на калций в кръвта, гиперкоагуляция, тромбофлебит, бременност. Странични ефекти брадикардия, дисфункция на бъбреците.

Противопоказания и правила за ползване

Основното правило за прилагане на ваксини по време на лечението срещу псориазис – те са с умерена или тежка фаза на заболяването, когато други лекарства са неефективни.

Предпише лекарство, а също така дозата и продължителността на лечението може само д-р. Не правете избор на лекарства сами в домашни условия, дори и ако преди да се проведе подобно лечение. Всеки случай е различен, затова терапия се подбират единствено с оглед на актуалното състояние на пациента.

Да правите снимки трябва в болница или клиника, живеейки под наблюдението на лекар. Това е необходимо, за да може в случай на възникване на усложнения, е оказана квалифицирана медицинска помощ.

Тъй като ваксини имат силно и почти мигновено действие върху организма, винаги четете противопоказания за всеки медикамент. Пренебрегва този параграф е неправилно. Почти всички инжекции могат да окажат негативно влияние върху развитието на плода, следователно е противопоказан при бременност. Също така те не са назначени от кърмещи майки и в период на обостряне на хронични или инфекциозни заболявания.