Шампоани от псориазис

От псориазис се нарича хронично заболяване неинфекционного характер. По-често този заболяване засяга волосяную част на тялото, се проявява под формата на изпъкнали червени или розови петна, които с течение на времето започват да се отлепите. Най-често псориазисът на лактите, коленете, бедрата, раменете, стъпалата, дланите, на гениталиите и на космения част на главата.

симптомите на псориазис

Основните причини за появата на заболяването

 • Механично увреждане на кожата.
 • Злоупотреба със средства за грижа за тялото и други козметични или гигиеническими лекарства.
 • Чест контакт с химикали или почистващи препарати, които съдържат вредни вещества в неговия състав.
 • По причина на професионална дейност, когато работата е свързана с пряк контакт с киселини, основи, отрови, лакове, разтворители, бои и др.
 • Прекомерното изсушаване на кожата.
 • Стресови състояния на организма (остра смяна на климатичните условия, лични проблеми, злоупотреба с наркотици или алкохол продукти, нарушение на режима на хранене и ежедневието, наднорменото тегло, засилено физическо натоварване).
 • Някои медикаментозные лекарства също допринасят за развитието на псориазис.

Симптоми на заболяването

Важно е да запомните, че при първите прояви на симптоми на заболяване, трябва незабавно да се обърнете към лекар. Навременното лечение на болест помага на организма по-бързо да се справим със симптомите.

Ако псориазисът засяга волосяную част на главата, а след това симптомите му лесно може да бъде объркан с баналното перхотью. Проявява лющене на кожата на главата с управление на малки люспи. Но основната разлика на тези люспи е, че при псориазис лющене на кожата може да бъдат придружени от кръв от раните.

При тази болест кожата на главата започва да мъчително зудеть, но се вържете на кожата на главата, не трябва, това може да доведе до увеличаване на площад заболявания. Важно е да се лекуват по препоръка на лекар. Основните средства за лечение на псориазис на главата са успокоителни и външно използването на мехлеми, разтвори и шампоани против псориазис.

От измиване на главата при псориазис?

По време на заболяване псориазис, кожата на главата ни се нуждае от по-крехката и трепетном грижи. Болестта носи много страдания, затова шампоанът трябва да се избере с оглед на това, че в състава му са болкоуспокояващи, смекчаващи, противовъзпалителни и противогъбични вещества. Добър шампоан при псориазис е задължително съдържа екстракти от лечебни билки или някакво медикаментозно вещество.

Какви шампоани помагат при псориазис?

Всички шампоани при псориазис на главата се делят на следните групи:

 1. Дегтярные.
 2. Противогъбични.
 3. Лечебни, които имат в състава си медикаментозные средства (салицилова киселина, цинк и др.)
 4. Козметични продукти с лечебно действие.
 5. Детски шампоани.

Да разгледаме детайлно всяка една от тези групи.

шампоан от псориазис

Дегтярные шампоани при псориазис космения част на главата

Данни шампоани могат да имат в състава си или брезов катран, или бор, или можжевеловый. Всички тези разновидности на активното вещество при редовния контакт с възпалена кожата на главата ефективно пречат на проява на псориазис, облекчаване на парене, лющене и сърбеж на кожата на главата. С изключение на една муха в състава на шампоана влизат и допълнителни вещества, които да имат положителен ефект върху потискането на гъбична инфекция. Трябва да се има предвид, че такъв шампоан при псориазис кожата на главата се подбират много индивидуално във всеки отделен случай.

Противогъбични лечебни шампоани

Действието на тази подгрупа е пряко насочена към унищожаване на гъбична инфекция. В състава на шампоана при псориазис кожата на главата съдържа активни и помощни вещества, които по време на курса на прилагане на ефективно лекува грибковую инфекция.

Лечебни шампоани

Тази група съдържа и полезни вещества, които помагат да се отстранят оформила инфекция. Най-ефективни шампоани тази подгрупа: шампоан с цинк и салицилова киселина.

Начин на употреба на лечебни шампоани следния: препаратът се нанася върху влажна коса и кожа на главата, вспенивается, оставено на 5 минути, след това измити в хладка течаща вода. Достатъчно е да се прилагат определени шампоан 1 път в седмицата, но курсът на лечение на псориазис трябва да продължи не по-малко от 5 седмици. Странични явления на този наркотик се проявяват рядко, са възможни само алергични реакции на кожата на съставните компоненти. Да използвате това лекарство при бременност и по време на кърмене е възможно само след консултация с лекар. В цената на този шампоан от псориазис на главата е достатъчно скъп.

Козметични шампоани от псориазис на главата

Данните средство не само притежават свойства за подобряване на здравето, но и положително влияние върху косата и кожата на главата като цяло. При използване на тези шампоани за коса може да се направи покорни, да се отърват от пърхот и косопад, за намаляване на маслеността и сухота на кожата.

детски шампоан

Детски шампоани

Бебешки шампоани, обикновено не съдържат различни ароматизатори, оцветители и вредни компоненти. В същото време детски шампоан в състава му има само лечебни свойства и полезни съставки, което е идеално при псориазис на главата.

Важно е да запомните, че този лечебен шампоан при псориазис може да се препоръча само от специалист след пълното проучване на симптомите на болестта. На въпрос какъв шампоан помага при псориазис, да отговори само лекар. Трябва също да се има предвид, че грешното лечение заболяването може да доведе до рецидив през следващите години.