Заразна, псориазис или не — премина ли към човек, от човек

В момента псориазис на кожата предизвиква много въпроси, по-специално могат ли те да се заразят околните, на които се налага да контактуват с болни. Ето защо по-голямата част от обществото реагира на псориатические плаки при други е изключително негативно, като се внимава да не се свързват с такива хора. Нека подробно разгледаме тази дилема и ще се опитаме да помогнем на нашите читатели.

Псориазис

Искаме да се успокоят, общуването с човек, които е определена болест, абсолютно безопасно, въпреки заплашителен вид мощна папули. Така че, мнението за това, че псориазисът е заразна, е мит, без никаква подкрепа база.

Причините за псориазиса

Псориазисът не е заразно заболяване, така че не се предава от болен на здрав човек (например, при използване на предмети за лична употреба, чрез слюнката, по полов път). За съжаление, етиологията дерматологического заболявания учените все още изследват, въпреки увеличаването на популярността му.

Въпреки това специалисти в областта изразиха един от основните фактори за възникването на заболяването – генетична предразположеност към кожни заболявания. Има вероятност, че псориазисът може да се предава по наследство.

Те страдат от нарушения на кожата настъпват промени в клетките на кожата покрива тялото. Псориатические папули се развиват главно за лица, които имат предразположение към заболяване. Понякога заболяването се проявява имат внуци. Характерна особеност на псориазис е, че човек дори не предполага за това, че болест, те могат във всеки един момент, за да се развие.

Заедно с генетичен фактор произход на болестта може да се подчертае още няколко причини:

 1. Последици пренесени заразни болести. Патогенните микроорганизми, които оказват отрицателно влияние върху общото състояние на организма, неблагоприятно да въздействат върху кожни воалите на човека. Въпреки това, научните изследвания показват незначителна вероятност от развитие на патология, без да съществуващата по-рано предразположение към псориазу. Както твърдят учените и заслужена д-р в областта на дерматологията, инфекцията може да ускори процеса на излизане от заболяване от отлично състояние.
 2. Алергични реакции. Някои светила на медицината, които вярват, че псориазисът е едно от видове алергични прояви на въздействието на някои продукти или вируси.
 3. Нарушения на метаболизма и на имунната система. Появата на проблеми с обменните процеси води до неговото натрупване в някои места на епидермиса прекомерен брой на лимфоцитите, а след това се проявява с обрив и възпаление. При това, на пациента, обикновено има и генетично предразположение към заболяване. Освен това, слаб имунитет, човек подлага го на развитието у него на много сериозни инфекциозни болести (тонзиллитов, болки в гърлото и така нататък) и алергични реакции.
 4. Смущения в хормоналния фон. Нарушението на естествената активност на ендокринната система, води до отклонения възстановителните функции на епитела на кожата на лицето.
Заразна ли е псориазис

Псориазис застигает хора, неподозиращи за развитие в себе си на тази патология, с изненада. Той, като правило, е следствие на тежки нервни сътресения, продължителна депресия или друга неизправност на нервната система. Психосоматични разстройства стартира механизъм за нарушения на обменните процеси в организма на човека, което от своя страна води до развитие и влошаване на заболяването.

Освен психосоматики отрицателно въздействие върху ситуацията оказва наличието на пациента за инфекциозни заболявания, като грип, ори, синузит, тонзиллиты, отит на средното ухо, кариес и други заболявания.

Според по-горе, може да се заключи, че дерматологическая патология на заразна само в случай, ако човек има генетична наследственост на заболяването или той е претърпял тежки форми на инфекции. Във връзка с това, е очевидно, че при слаб имунитет и вероятността от възникване на заболяването е значително по-висока.

Първите симптоми на псориазис

За да се потвърди диагнозата, задължително трябва да мине преглед в медицинското заведение. Характерните симптоми на псориазис са:

 1. Петна алого цвят със закръглени ръбове, особено в местата на увреждане на кожната покривка.
 2. Образование шелушений в центъра на папули.
 3. Силен сърбеж на места обриви (възниква при хора със слаб имунитет).

За кожната патология е характерно постепенното разрастване на акне. Обикновено се появяват малки плаки, които след няколко дни започват да се размножават в организма, покрываясь скалите сиви на цвят. Начален етап е не повече от 2 – 3 седмици и след това петна се увеличава по размер и се събират, техният брой значително се увеличава.

Бъдат локализирани обрив може на всяко място: в лактите, ръцете, краката, главата, ноктите, лицето. Се появява болест, дори и при децата (включително грудничков) и на възрастните хора.

Заразна ли е псориазис

Заразна ли псориазис или не за околните, питат хора, които имат роднини, приятели или познати с тази диагноза. За да отговорим на този въпрос, трябва да се дължи на патология на кожата към определен вид болести.

Друго име на болестта – люспести тения, който повечето хора възприемат като заразно заболяване на кожата, предаде пинов чрез чрез животни и хора. При това, освен от външни сходства, тези 2 болести няма нищо общо. Псориазисът не е заразна кожна патология на кожата, така че да живее с мъж, страдащи от нея, не само може, но и трябва. На пациента е необходима подкрепа на близки и приятели, така че си струва да му се обърне внимание. Мир на топлина и отношения на доверие заразените ще му е само от полза.

Псориазис на лактите

От тази болест страдат както жените, така и мъжете, но при прекрасната половина на човечеството той се среща по-често, и те понасят по-зле. Производството на кожна патология възниква по време на хормонална корекция на тялото при юноши до 25 години, тъй като по това време се случва формирането на ендокринната система, което е благоприятна почва за болести. За съжаление, учените до края не може да се установи произхода на заболяването.

Предава ли се по наследство

Наследственост – може би единствената причина за възникване на болест, доказана научен път. При установяване на диагнозата при родителите има огромна вероятност от развитие на заболяването при децата.

Учени е установено, че причината за целия гените, които отговарят за предразположение към псориазу. Развитието на заболяването се проявява при определен удар – фактори, за които се изписа по-рано в статията. Диагностицират го от медицинските специалисти не е сложността, така че трябва навреме да се започне лечение.

Предава ли е чрез контакт с болен

Предава ли псориазис от човек на човек – вълнуващо за много хора тема. Трудно потегля шелушащиеся папули в някои части на тялото е невъзможно да се скрие от любопитни очи. Не притежаващи специални знания в областта на медицината околните се отнасят подозрително към непознати явления. След като видя обриви по тялото на другия човек, те ще избягват да общуват с тях, като се има предвид, че те на път срещна носител на заразна болест.

Патология на кожата, по-люспести тения, че много свързани с болестта, передающейся чрез докосване, а именно с стригущим лишаваме, които могат да се заразят децата, след като играе на улицата с веранди служители котенца и кученца.

От Древни времена човечеството дори уничтожало хора, на болните от псориазис. Изследвания на учените не е довело до насърчаване на прогнозите, което предполага, че те са причинени от инфекции, но доказателства не може да се намери.

Да се заразят с псориазис на кожата не може, така че няма нужда след комуникация с пациента да избяга явяват на тестове. Единствената възможност за закупуване на болестта – това е по наследство. Други начини да се заразиш не съществува.

Псориазис на гърба

Псориазис и секс

Предава ли псориазис по време на секс, чрез контакт с болен? С този въпрос се обръщат пациентите дерматологични офиси своите лечебни лекари. Като се има предвид, че псориазиса не е полово предавана болест, чрез близостта на партньора си да заразят не е възможно.

Междувременно, признаци на сифилис – венерическа болест, передающейся по полов път, приличат на кожни псориатические обриви. При сифилисе кожа е покрита табели с гнойными чували, язви и мехурчета. Обриви могат да отлепите. Да открият у себе си тази симптомите на това, особено, ако имаше необезопасен полов акт, трябва спешно да се отдава анализ на кръв за лабораторни изследвания.

Както видяхме, псориазис е невъзможно да се придобие чрез леглото, а ето и полово предавани инфекции лесно. Още повече, че някои от тях умело маскиран като псориазис. Така че, за да открият у себе си подозрителни обриви по кожата, незабавно се обърнете към специалист за потвърждение или същността на диагнозата.

Псориазис и преливане на кръв

Според материалите, намиращи се на научни източници, при някои пациенти дерматологическим заболяване след трансплантация на костен мозък се е случвало значително подобряване на състоянието на епидермиса. И обратното, имат място и редки случаи на придобиване на заболявания от донора, болевшего с псориазис.

Как обясняват научни работници, развива се заболяване на кожата, както следва. Клетките на имунната система в отговор на провоцирующий фактор (психосоматику, инфекциозни заболявания и така нататък) се движат в зоната на въздействие на този фактор, и става възпаление. На първо място, отговарят на повреди процеси на имунитет в организма на кератиноцити, и се случва бързото деление на клетките на епидермиса, което води до образуването на псориатических обриви.

Вероятно по време на кръвопреливане виновници за развитието на патологичния процес са точно имунни клетки в кръвта на донора, както и стволови клетки от костния мозък. Обърнете внимание, че случаите, посочени по-горе, са изолиран характер, така че се страхуват да се заразят с псориазис, чрез преливане на кръв почти не е възможно.

Лечение на псориазис

Предвид това, че псориазисът е неизлечимое хронично заболяване. При това благодарение на съвременните методи на медицината, е възможно да се постигне продължителна ремисия, която може да продължи няколко години.

Начини за лечение на заболявания:

 1. Терапевтични техники (например, фотохимиотерапия и ПУВА-терапия).
 2. С помощта на лекарства.
 3. Балансиран режим на хранене.
 4. Използването на средства от народната медицина.
Стрес

Профилактика на псориазис

Ако патология своевременно не се лекува, тя получава остра форма. Люспести рядко се разпространява в целия организъм и започват да кървят, кожата на главата се бели, а поражението може да засегне дори и ноктите. Всичко това произвежда на околните страшно впечатление.

Неосведомленные хората започват да избягват болните от псориазис, страхувайки се зарази от тях. Още по-лошо е положението с деца, които настигла патология. В училището на здрави деца над тях обект на тормоз и смятат заразни. Малки пациенти дерматологического кабинет много изпитват поради това, те могат да се развие комплекси.

Болните хора трябва да е трудно да се адаптират с такава диагноза, а депресивни състояние само да влоши общото състояние. Както е известно, псориазис дълго време може да не се прояви, докато не се сблъскате с причинители: стрес, инфекциозни заболявания, вредни навици и така нататък.

Хората, страдащи от кожни болести е необходима подкрепа на близки и приятели. Именно участие на роднини ще помогнат на болните да се справят с комплексите и да водят пълноценен живот. И здрава нервна система, ще се отрази на пациентите оздоравливающие и ще им помогне да се радват на живота.