Начален етап на псориазис: снимки, симптоми и лечение

Много лекари смятат, че това е следствие от нарастващото напрежение в обществото и постоянен стрес. Немалка роля играят замърсяването на околната среда и лошо хранене от раждането си. Тези неблагоприятни фактори и наследствена предразположеност водят до манифестации на заболяването и утяжелению течения.

Псориазис

Много е важно своевременно да разпознаете началото на заболяването и да се консултирате със специалист. От това зависи успехът на лечението и по-нататъшната съдба. В края на краищата, с прогресиране на заболяването и разгърната клинична картина рязко се променя качеството на живот на пациента.

Най-неприятната страна на този коварен на заболяването се състои в това, че проявите да са лесно видими за околните. Изразени кожни промени във формата на шелушащихся червени петна, които са предразположени към сливане. Везните лющене на кожата на бровях и главата, пърхот в косата, чупливи деформирани нокти. Всичко това е придружено от сърбеж и кровоточивостью.

Това е непълен списък на страданията, които причинява заболяване. Човек става раздразнителен, интровертен, се опитва без излишно е необходимо да не се излиза навън. Хората избягват болните от псориазис, страх от заразяване, въпреки че много хора знаят, че заболяването не е опасно за околните. Освен физическите страдания примешиваются и психическа мъка на пациента.

Пациентът живее в състояние на продължителен стрес, усложнява заболяването. Депресията възниква още заради това, че псориазисът е доста трудно да се лекува. Заболяването е хронично рецидивиращо течение.

Това означава, че в някакъв момент на симптомите отшумяват, кожата се почиства, но след известно време може да настъпи влошаване. * Пациентите са добре информирани за това и се опитват навреме да се вземат мерки за предотвратяване на рецидив.

Ранните прояви на болестта - начален етап на псориазис

Псориазис - генетично детерминированное заболяване, което е се предава по наследство от родителите на децата. Ако един болен родител, тогава е време на относително благоприятно. Ако и двамата родители, то тогава заболяването се проявява доста по - рано- в детската възраст, и протича доста трудно. Затова е много важно родителите да помним това и да наблюдават децата. При първите странни обриви по кожата е необходимо веднага да се консултирате с дерматолог.

Първите признаци при децата могат да бъдат папулезные обриви по кожата на горните и долните крайници. Любима локализация - лактите, волосистая част на главата. Пъпка - това е обривът, извисяващи се над повърхността на кожата. Цвят - червено-розово, границите са ясни. Постепенно те могат да се слеят и образуват елементи по вид на плаки.

Начален етап на псориазис

Поради гиперкератоза, характерни за псориазис, се появяват сиво-жълти люспи, които беля, оголване на кървящ повърхност. Присъединяването на бактериална флора и възпаление води до зачервяване на подпухналостта и зуду.

Характерни симптоми се наричат псориатической триада. При тяхното наличие може да се каже със сигурност, че това е псориазис:

  1. Ако се почеше бляшку, а след това повърхността се превръща в бяло, както и стеарин. Везните беля. Този феномен се нарича "stearic macula";
  2. Ако още отначало си бляшку, а след това под скалите ще се окаже червена отечная повърхност, колкото и да е покрита с фолио. Това е феноменът на "минерална филм";
  3. Ако повредите термальную лента, а след това се появи капка кръв. Този знак се нарича "червена кръв роса".

Псориазис при деца

При деца, склонни към экссудативным прояви, т.е. с отделянето на ексудат - серозна течност, кори стават груби, удебелени. Сайтове заемат голяма площ. Много често детето такива обриви бърка с атопическими прояви на алергии.

Опитите за лечение на традиционните методи не донесе желания успех. Следователно, при продължително течение на алергии, трябва да се консултирате с опитен дерматолог за проверка на диагнозата. Само той може да определи заболяването и да се назначи правилното и навременно лечение.

Първоначалните симптоми на ръцете

Появата на петна по ръцете, които са предразположени към сливане, белене, плаки - това е повод за повишаването на лекар. Кожа на дланите при псориазис е склонна към keratosis - удебеляване, тя започва да пляскане.

Прилагането на кремове не дава почти никакъв ефект. Болестта прогресира и може да обхване и ставите, което води до тяхната деформация, подпухналостта и болезненост.

Псориазис на ноктите

При тежки случаи на нокътната плочка, тя се сгъсти, деформиран. Ноктите стават крехки. В тежки случаи може да е отлепване на нокътната плочка. Много често псориазис на ноктите се бърка с гъбични поражения. При лечението на гъбички процесът се усложнява още повече.

Псориазис на лактите

Псориазис на лактите

Това е най-честата локализация. Първо се появяват единични обриви. След това те започват да се сливат, да се появяват люспи. Петната стават по-големи, вземете всички нови райони.

Псориазис на главата

Това е една от най-неприятните разновидности. Първо се появяват малки участъци от кожата части, които почти не се забелязват. Косата в този случай не страдат. Но с напредването, плаки започват да се разпространяват. Понякога се влияе от цялата волосистая част на главата.

Джобовете могат да бъдат по врата, по лицето в областта на челото, на бровях. Везните отшелушиваются, се появява силен сърбеж. При чесане се появяват пукнатини и възпаления. Могат да бъдат парцели мокнутия по лицето и главата.

Псориазис на тялото и краката

Прояви идентични, като на други места. Също така първо се появяват единични елементи, които постепенно се сливат. Наблюдава удебеляване и огрубение на кожата, особено на гърба си.

Причини за появата на рецидив и до края не са ясни. Основните хормонални и метаболитни промени вследствие на различни провокиращи фактори.

Болестта се отнася към автоимунно, че това е в нарушение на механизъм на имунната реакция, когато собствени иммунокомпетентные клетки атакуват участъци от кожата, което води до заболяване. Рецидивите често се появяват по време на студения сезон, след стресови ситуации.

Как се лекува псориазис

Терапия на заболяването се провежда под ръководството на опитен лекар, не трябва да забравяме да дойде на прием, дори и при продължителна ремисия. Самолечение изпълнен утяжелением течения заболяване, появата на резистентных форми. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-благоприятен резултат може да се получи.

Псориазис на главата

Лечението е комплексно и продължително, с прилагането на медикаментозных лекарства, които се назначават от лекар. В началния етап се провежда лека терапия, без прилагане на "тежката артилерия" - цитостатиков и хормони.

В никакъв случай не бива да се лекуват с тези лекарства себе си. Безконтролното прилагане води до тяжелейшим последици и за repugnant течението на болестта. Отколкото да се лекува определена фаза на псориазис определя само от лекар.

За начало се извършва цялостно проучване на пациента върху предмета на придружаващи заболявания, като диабет или заболявания на щитовидната жлеза. Запис от обменни нарушения, състоянието на гиповитаминоза, заболявания от страна на храносмилателната система.

Възстановяване на функциите на организма значително улеснява рамките на патологичния процес. За вендузи на депресивни състояния се прилагат антидепресанти.

Локална терапия включва прилагането на различни мехлеми, гелове, спрейове. Мазила са изработени на базата на катран и solidol, петролни продукти. Лекарства, хидратация на кожата и правят възпаление на базата на салицилатов, се прилагат като допълнителна терапия.

Добър ефект дава физиолечение и санаторно-курортна терапия. Прилагането на лечебни бани, uv облъчване значително улеснява заболяването.

Псориазис на ноктите

В домашни условия се прилагат отвари и екстракти от лечебни билки, като лайка, жълтурчета, една серия, невен, лука апликации.

За лечение на псориазис на главата се прилагат специални лечебни шампоани, мазила. Вържете косата трябва да е много внимателно, за да не наранят кожата.

Не е нужно да изпадате в отчаяние и депресия. При външни проблеми, псориазис не са заплаха за живота в начален етап и е много добре реагира на лечението. Трябва да вярваме в успеха и след това всичко работи.