От какво се появява псориазис

От псориазис се нарича хронично заболяване на кожата. В последните години те страдат от все по-голям брой на населението, което може да бъде свързано с промяна на условията на околната среда. По-рано това заболяване е известно под името "люспести тения". За първи път, кожно заболяване псориазис, се проявява при хора от 20 до 30 години. Поражението при това заболяване засяга кожата, ноктите и ставите.

Причините за заболяването псориазис

Има различни предположения от къде се появява псориазис, въпреки това, до края на този аспект не е изследвано. Има теория, според която съществуват два вида на тази патология, но на основните причини за появата на псориазис, така и не са ясни.

Към първия тип се отнасят заболяване, за произхода на която играе ролята на наследствен фактор промени в имунната система. Такава форма страдат повече от половината от болните от псориазис. Засегнати предимно кожата.

Вторият вид не е свързан с имунитет и наследственост, се проявява след 40-годишна възраст. Поражението засяга предимно ставите и ноктите.

Причините за заболяването псориазис

Предрасполагающие фактори и основните причини за възникване на заболяването псориазис могат да бъдат:

 1. Травматични лезии на кожата, включително изгаряния, ухапвания от насекоми татуировки.
 2. Психологически причини за псориазис. Това е на първо място стрес. Псориазисът е на нервна почва сега не са рядкост. При повечето болни се наблюдава първична проява на признаци на заболяване след смърт на близък роднина. Същото се проявява псориазисът е от нерви в работата, и в личния си живот.
 3. Прилагането на определен вид лекарства.
 4. Вирусна (скарлатина, грип) и бактерии инфекциозни болести.
 5. Алкохолизъм. Известно е, че псориазис и алкохол са несъвместими, тъй като отслабва имунната система на организма. Псориазис и пушенето тук също може да се отнася.
 6. Алергични и токсични въздействия върху кожата на различни химични вещества.
 7. Гъбични заболявания и дерматити, от това, което се случва псориазис най-често.
 8. При жените след раждане. Псориазис по време на бременността е тясно свързано с преживявания и стрес.
 9. ХИВ. Псориазис и ХИВ само да ускори заболяването.
Псориазис

Защо се появява псориазис

При различни лекари мнението си, защо се появява псориазис, обаче единна гледна точка няма. Като цяло в този момент псориазис се счита за многофакторным заболяване, обусловленным комплексното влияние на различни причини.

Автентично научи това, което кожно заболяване е псориазисът не е заразно природата, и, следователно, не е заразна.

Все още учените наскоро говорихме за причина за появата на псориазис поради неправилно хранене, но научни доказателства за тази теория няма.

Симптомите на псориазис

Първите симптоми на заболяването се проявяват, както следва:

 • махане на ламинирано покритите нокти и нарушаване на нормалната им структура;
 • появата на пукнатини по кожата, които причиняват болезнени усещания;
 • гнойничковой обриви;
 • силно лющене и смърт на клетките на кожата;
 • на краката и дланите на появата на мехури;
 • сърбящи, червени петна по тялото, особено в областта на лактите и коленете, лицето. Те имат выпуклую форма и са покрити с белесыми скалите.

Често при болните от псориазис се наблюдава депресивно състояние и занижени самочувствие. Поражението на ноктите, ставите, поява на температура говори за това, че в резултат на липсата на навременно лечение на заболяването получава усложнение.

Лечение на псориазис

Диагностика и лечение на: как да се освободите от влошаване на псориазис

Микроскопия и лабораторни изследвания в допълнение към клиничната картина помагат да се диагностицира като заболяване псориазис. При извършването на псориатической плаки се отделя фолио, а върху повърхността на останалите рани се появяват капчици кръв под формата на роса. Това е характерен признак на разграничение на този заболявания от други дерматити.

При леки и умерено тежки течения се прилага за локално лечение под формата на мазила, лосиони, гелове. В техния състав са включени глюкокортикоиди, катран, цинков оксид, борна киселина. По-добре се доказват хормонални мехлеми от псориазис, които нямат странични ефекти.

В тежки случаи се прилага този метод на лечение като пува-терапия при псориазис, или, както я наричат фототерапия. Тя е свойство на ултравиолетовите лъчи потискат възпалението и намаляване на хиперактивност местния имунитет.

Ако болестта е много стартира и други методи не помагат, използват лекарства, както на локално, така и инжекция. Повечето от тях имат странични ефекти под формата на потискане на имунитета и токсични ефекти на черния дроб и бъбреците. Затова тази терапия се извършва само в специализирани отделения и под контрола на дерматолог.