Лечение на псориазис медикаменти

Псориазисът се отнася до хронични заболявания, които при правилно подобранном лечение може да купировать за дълъг период. Обикновено специалистите препоръчват да се използват адекватно медикаментозно лечение, което позволява не само да се премахнат дискомфорта от болестта, но и да доведе до заздравяване и изравняване на кожата. Към днешна дата има няколко изглед лекарствата, които предписват на болните при диагностированном псориазис.

Гел

Мехлем при лечение на псориазис

  • Хормонални мехлеми намаляване на зачервяване и сърбеж. Се използват в много случаи, когато пациентите са диагностицирани с псориазис. Не са подходящи за продължително лечение, се препоръчва да се използва не повече от седем дни, за да не предизвика пристрастяване и хормонални нарушения в кожата. Нанася средства на тънък слой в малко количество два пъти на ден. След употреба пациентът отбелязва значително намаляване на зачервяване и сърбеж, регенерация на кожната покривка се изпълнява в рамките на 2-4 дни. През седмицата приложения си струва да се премине към по-лек мазям, спреям и кремам. Строго е забранено да се използва по време на бременност и период на кърмене.
  • Мехлем с добавянето на салицилова киселина, е мощен дезинфектант. Но при използване на мехлеми си струва да бъдат внимателни, тъй като тя може значително да изсъхнат кожна покривка. Нанесе мехлем в такава форма и два пъти на ден. Желателно е предварително почистване на кожата с помощта на някоя сапунена основа, измийте засегнатата локация и избършете я с мека кърпа или хартиена салфетка. След четвърт час да се нанесе мехлем и се оставя върху кожата. При остра нужда мехлем може да бъде допусната до употреба по време на света на детето, при условие лекарски контрол. Миро се отнася до не хормонални препарати.
  • Гел за наружнего прилагане. Допуска се използването на медикамент за деца след две години, ако това се изисква от състоянието на пациента. Използвайте гел необходимо е веднъж дневно, но при това за една седмица не може да се използва повече от една туба с мехлем, за да не се провокира дозата. Продължителността на курса на лечение не може да надвишава повече от 14 дни. Ако псориазисът се проявява засегнатите участъци на лицето, използването на гел може да продължи единствено една седмица. В други случаи пациентът може да се увеличи валежите. При някои форми на заболяването с помощта на гел може да припокриват ежедневно стерилна превръзка.
Гел от псориазис

Спрейове при псориазис

Спрей c съдържание на грозде и мятной абсорбатори, полезни етерични масла. Можете да използвате спрей, дори и по време на бременност и непълнолетни пациенти. Спрей спрей два пъти на ден с разстояния в 15-17 см. Задължително се уверете, че след прилагането му вещество е само на засегнатите участъци. Ако продуктът е попаднал на здрава кожа, трябва да го търка с влажна кърпа. Поради наличието на етерични масла и извлеци на тялото могат да останат мазни следи, което трябва да се вземе предвид при лечение на псориазис на тялото. Въпреки ефективността си, спрей има висока цена и не винаги може да бъде купен от пациенти. Продължителността на курса е до пълно излекуване и премахване на симптомите.

Хапчета при лечение на псориазис

Хапчета се използват за бързо възстановяване на нормалния растеж на клетките на епидермиса, което ще ни избави от пустули, папули и люспи. Да се използва само на последния етап от развитието на псориазис. При тази схема на лечение е много специфична. На пациента може да бъде назначен за еднократна седмична доза в 10-25 мг активно вещество. При необходимост от по-силен лечение на пациент отнема до 2,5 mg на всеки 12 часа три пъти седмично. Продължителността на терапията е изключително индивидуално. Не може да се използва за деца и бременни жени.